URHEILIJAESITTELY

”MITÄ EPÄINHIMILLISEMPÄÄ, SITÄ MOTIVOIVAMPAA”

Nimi

Joel Naukkarinen

Syntynyt

30.3.1993 Kouvola

Asuinpaikka

Kuopio

Koulutus

Lääkäri / Lääketieteen koulutusohjelma, UEF Itä-Suomen yliopisto 2013–2022
Lääketieteen tohtori, UEF Itä-Suomen yliopisto 2022–

Pituus ja paino

187cm | 91kg

Lajit

Ratasoutu | Coastal-soutu | Sisäsoutu

Suosikkiharjoitus

“Mitä epäinhimillisempää, sitä motivoivampaa”

Lempiruoka

Kunhan on paljon ja ravitsevaa

Saavutukset

Viisinkertainen maailmanmestari
Kahden eri lajin MM-mitalisti
Neljän lajin satakertainen Suomen mestari
Yli 160 SM-mitalia
4 EM-mitalia
Opiskelijoiden euroopan mestari 2022
Opiskelijoiden MM-pronssi 2018

Ennätykset

52 Suomen ennätystä, 10 maailmanennätystä

SOUTAEN SUOMALAISTEN SYDÄMIIN

Kahden soutulajin MM-mitalisti – kolmannessa tavoitteena olympiakulta.

Joel Naukkarinen.

2023

JATKUVA TAVOITE

Sponsorisopimusten hankinta, joka mahdollistaa 100% teholla tapahtuvan harjoittelun.

Henkilöbrändille ihanteellisia kumppaneita ovat mm. terveys- ja hyvinvointialan, lääketieteen, urheilubrändien, laite- ja venevalmistajien sekä ympäristö- ja energia-alojen toimijat.

Joel Naukkarinen.

PARIISI 2024

PÄÄTAVOITE

Kilpailullisten tavoitteiden ja -suoritusten lisäksi asiantuntijaroolin vahvistaminen urheilulääketieteen edelläkävijänä, tutkijana ja osaajana.

Nousu soudun suomalaiseksi keulakuvaksi ja lajin suosion kasvattaminen.

Joel Naukkarinen.

L.A. 2028

PITKÄN MATKAN TAVOITE

Olympiavoittaja, asiantuntija ja kehittäjä.

Tuottava liiketoimintamalli urheilun ja tieteen alalla.

Soudun/huippu-urheilun kasvot ja ääni niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

MATKALLA KOHTI OLYMPIAVOITTOA

”Uskon vakaasti pääseväni tavoitteeseen suunnitelmallisen, määrätietoisen ja pitkäjänteisen valmentautumisen kautta – kehittymällä harjoitus harjoitukselta ja vuosi vuodelta. Olen täysin sitoutunut tämän tavoitteen saavuttamiseen. Intohimo soutuun, jatkuva halu kehittyä ja kehittää soututekniikkaa ja suomalainen sisu pitävät huolta matkan jatkumisesta kohti päämäärää. Motivaationi ja henkiset ominaisuuteni tuettuna modernilla valmentautumistiedolla ovat vahva perusta huippu-urheilijana menestymiselle.”

LAJIT

RATASOUTU

Erittäin teknisessä ja fyysisessä soutumuodossa kilpaillaan kevytrakenteisilla veneillä 2 000 metrin matkalla. Ratasoutu on yksi vanhimmista ja perinteisimmistä soutukilpailun muodoista. Olympiaohjelmassa se on ollut alusta asti ja minkä lisäksi se on maailmalla korkealle arvostettu yliopistolaji.

SISÄSOUTU

Äärimmäisen koettelevaa ja mentaalipuolta haastavaa soutumuotoa harjoitetaan sisätiloissa Concept 2 -soutulaitteella. Joel on sisäsoudun hallitseva maailmanmestari (2023) ja pitää hallussaan lukuisia lajiennätyksiä, joista tunnetuimpana: Maratonin 42 195m ME: 2:20:06,9 (1:39,6/500m) sekä 100km ME: 6:06:06,1, (1:49,8/500m)

COASTAL-SOUTU

Coastal-soudun beach sprint on uusi olympialaji. Siinä veneet ovat suurempia ja vakaampia, mikä mahdollistaa soutamisen isossakin aallokossa. Arvaamattomat olosuhteet ja nopea tempo tuovat lajiin extreme-henkeä ja lajin suosio kasvaa vauhdilla. Coastalin kestävyysmatka on rannikolla käytävä soutukilpailu, jossa kilpailijoilla ei ole omia ratoja, minkä vuoksi kontaktit sekä reittilinjojen valinnat ovat oleellinen osa lajin toista MM-matkaa.

SAAVUTUKSET

MITALIT

  • 164 SM- mitalia
  • 11 MM- mitalia
  • 4 EM- mitalia
  • 5 Opiskelijoiden arvokisamitalia

ENNÄTYKSET

  • 52 Suomen ennätystä
  • 10 Maailman ennätystä
  • Maratonin 42 195m ME: 2:20:06,9 (1:39,6/500m)
  • 100km, 6:06:06,1, (1:49,8/500m)

TUTUSTU JOELIN URAAN

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006

KUMPPANIKSI?

joel

Omalla panoksellasi voit tukea tätä työtä ja auttaa minua entistä kovempiin suorituksiin. Toimintaani tukee tällä hetkellä yli neljäkymmentä eri yritystä eri puolella Suomea. Kaikki toimijat niin yhteisöt kuin yksityishenkilöt ovat tervetulleita yhteistyökumppanikseni.

Otan vastaan kaiken tuen – ei ole ala- eikä ylärajaa. Toivonkin, että tavoitteeni saavuttamista tuettaisiin eniten juuri nyt, kun minulla on ikäni, elämäntilanteeni ja motivaationi puolesta parhaat edellytykset menestyä!

JOELISTA

Olemme päässeet seuraamaan Joelin harjoittelua ja tekemistä pidemmän aikaa samalla kuntosalilla. Kun miehen tekemistä on seurannut, ollaan yhä enemmän vakuutettu että tässä on omistautunut ja kaikkensa tavoitteidensa eteen antava urheilija isolla U:lla. Uskomme myös Joelin mahdollisuuksiin menestyä tulevissa olympialaisissa ja tiedämme kuinka tärkeässä roolissa taloudellinen tuki on urheilijan elämässä. Olemme mielellämme tukemassa Joelin matkaa kohti tavoitteitaan.

– Antti Pylkkänen, Apteq, sponsori

Joelia on helppo kannustaa!
Saimme kisamatkaamme luksuslisän kun kuulimme Joelin lähtevän myös Kööpenhaminan sisäsoudun EM kisaan!
Mahtava reissu.

– Carla Urbano, Suomen Melonta- ja soutuliiton sisäsoutuvastaava

Löytöjä lääketieteestä – Heart2Save ja Joel
Heart2Saven ja Joelin yhteinen matka alkoi poikkeuksellisella tavalla, sattumalta, kuten hyvillä tarinoilla on tapana. Heart2Saven perustaja Helena Jäntti vetäessä elvytysopetuksia lääketieteen opiskelijoille ja huomio kiinnittyi yhden opiskelijan rautaiseen asenteeseen ja keskittymiskykyyn. Ilmiö toistui kaikissa ryhmäopetuksista ja keskusteluissa selvisi Joelin ’koko kuva’. Rytmihäiriön tunnistus – äärirajoille viety (tai sen yli) harjoittelu ja lääketieteen opiskelija tuntuivat niin hyvältä yhdistelmältä, että Heart2Save päätti tavalla lähteä tukemaan Joelin matkaa kohti menestystä kesken tuotekehityksen. Tsemppiä Joel – Tokiossa tavataan!

– Heart2Save, sponsori